İZMİR / BUCA - Atatürk Ortaokulu

Ara

Okul Müdürümüz Sayın Aytaç ÇAPKIN görevinde göstermiş olduğu çaba ve emeğinin karşılığı olarak İlçe Kaymakamımız Sayın Mahmut Nedim TUNCER'den Üstün Başarı Belgesi almaya hak kazanmıştır.Okulumuzdaki yönetsel ve eğitim çalışmalarından dolayı bu gururu paylaşıp kendisine gelecek yaşamında ve Eğitim hayatında başarılar diler Kurum olarak şükranlarımızı sunarız. "Millî Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge" hazırlanarak Mart 2013 Tebliğler Dergisinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönergeye göre Üstün Başarı Belgesinin tanımı "Tanımlar" başlığı altındaki 4. Maddesinin "e" fıkrasında  "Üç defa Başarı Belgesi alanlara verilen belgeyi ifade eder." Şeklinde tanımlanmıştır. Aynı yönergenin "Üstün Başarı Belgesi verilecek personel" başlıklı 6. Maddesinde de "Üstün Başarı belgesi, üç defa başarı belgesi alan personele verilir." Şeklindeki hüküm ile 657 sayılı DMK'nın 122. Maddesinde de yazdığı gibi üç defa başarı belgesi alan öğretmene (MEB Personellerine) herhangi bir kısıtlama getirilmeksizin kesin bir ifade ile üstün başarı belgesi verileceği hüküm altına alınmıştır. Ayrıca aynı yönergenin 9. Maddesinde "Üstün Başarı Belgesi, merkez ve yurtdışı teşkilatı personeline Bakan, il sınırları içinde görevli personele Vali, ilçe sınırları içinde görevli personele Kaymakam tarafından verilir." İfadelerle Üstün Başarı Belgesinin kimlerin vereceği belirtilmiştir.

Ara

Kas

Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 28. kez düzenlenen 'Ata'dan Ana'ya Saygı Koşusu'na Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla gerçekleşen geleneksel koşuya 1.750 başvuru yapıldı.Sınırlı kontenjan açılan koşu yoğun ilgiyle karşılandı. Her yaştan yüzlerce Atatürk sevdalısını bir araya getiren Ata'dan Ana'ya Saygı Koşusu 13 Kasım pazar sabahı gerçekleşti. Saat 08.30'da Anayasa Meydanı'nda ısınma için bir araya gelen katılımcılar, 09.00'da başlayan koşuda toplam 4 kilometrelik mesafeyi koşarak Zübeyde Hanım Anıt Kabri'ne ulaştı.Koşuda Okulumuz öğrencisi Hira İKİZEK 3.olarak büyük başarı elde etmiştir.Başta ailesini emeği geçenleri ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Gülşen hanımı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Kas

Okulumuzda yapılan 'Kan Bağışı ve Kök Hücre' Kampanyasında Okul Öğretmenlerimiz Pınar YILDIRIM ve Zeynep Simge ÖZTÜRK Öğrenci Veli ve Öğretmenlerimizi konu hakkında bilgilendirip farkındalık oluşturarak büyük emek sarfetmişlerdir.Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.Kampanya kapsamında öğrencilerimize Okul Müdürümüz Sayın Aytaç ÇAPKIN duyarlılıklarından dolayı sertifikalarını takdim ederek çalışma gayretlerini tebrik etmiştir.